Kriptovalute in nov naraščajoči trend

Njegova cena je kasneje dosegla vrednost 19.343 ameriških dolarjev in leto dni kasneje našla dno pri vrednosti 6.914 ameriških dolarjih. 

Torej je trenutna cena Bitcoina, kljub 64 % padcu vrednosti, še vedno več kot 330 % višja od tiste pred letom dni! Napovedi analitikov so, da naj bi v prihodnje na trg kriptovalut vstopili tudi institucionalni vlagatelji. Nekaj zanimivih podjetij je že pridruženih kriptosvetu: MoneyGram, Walmart, Santander, PwC, Facebook, Goldman Sachs, JP Morgan,… Več, ko bo v kriptosvetu znanih imen, lažje se bodo za vstop na ta trg odločili tudi veliki investitorji. Ko bo prvi večji investitor naredil tak korak, je pričakovati t.i. FOMO efekt (Fear Of Missing Out – strah pred tem, da bi nekaj zamudili).

Da bi bili pred ostalimi, bodo novi investitorji poskušali prehiteti obstoječe vlagatelje tako, da bodo začeli investirati več od njih. To bo posledično sprožilo verižno reakcijo, ki bi lahko na trg kriptovalut pripeljala celo do 10 milijard ameriških dolarjev novega denarja. Po mnenju Dana Moreheada, ustanovitelja Pantera Capital, enega največjih hedge skladov na trgu kripto valut, bi morali investitorji izkoristiti trenutne relativno nizke cene kriptovalut, v kolikor želijo biti udeleženi pri visokih dobičkih, ki bodo prišli z naslednjim naraščajočim trendom.

Nazaj