Vplačilo z IOTA preko pošte

Po tem pošiljatelj vpiše elektronski naslov prejemnika, izbere znesek za prenos in po želji doda še sporočilo ob transakciji. Takoj po potrditvi  transakcije v glavnem omrežju Tangle, prejemnik in pošiljatelj prejmeta elektronsko sporočilo o prenesenem znesku. Poleg tega, da s kriptovaluto IOTA plačujete preko uporabniškega grafičnega vmesnika, lahko vključite tudi funkcijo s katero prednastavite morebitna prihodnja plačila. A, da bi spletne trgovine kot plačilno sredstvo lahko vključile kriptovaluto IOTA, je bilo potrebno rešiti še eno težavo.

Običajni način prejemanja plačil se je namreč začel z objavo javnega naslova kamor je  kupec lahko poslal plačilno sredstvo (IOTA). Takoj po prejemu plačila v prej omenjeni kriptovaluti, je bilo le-to potrebno prenesti na privatni naslov in objaviti nov javni naslov za naslednje plačilo. Še večjo težavo je to predstavljalo pri javnih IOTA naslovih, ki so bili namenjeni donacijam saj se doniranih sredstev ni smelo premakniti z javnih naslovov. To so preprosto rešili tako, da namesto ustvarjanja in objavljanja novih naslovov sprejemanja ter premikanja sredstev, uporabniški vmesnik uporabniku omogoča kreiranje edinstvenega naslova elektronske pošte na katerega lahko prejema kriptovaluto IOTA.

Zanimiva rešitev, ki se bo v prihodnje, kot ena izmed plačilnih opcij, zagotovo znašla v različnih poslovnih modelih in gospodarskih panogah.

Nazaj